Πέφτει στη Θάλασσα το ΤΠΚ «Καραθανάσης» με Exocet MM-40 Blk 3 που πλήττουν τουρκικούς στόχους από τα 180 χιλιόμετρα !!

0
21
Πέφτει στη Θάλασσα το ΤΠΚ «Καραθανάσης» με Exocet MM-40 Blk 3 που πλήττουν τουρκικούς στόχους από τα 180 χιλιόμετρα !!


Εντάσσεται και επίσημα στο Στόλο το ΤΠΚ «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ», σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή όπου η τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο.


Το Ταχέως Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων “Υποπλοίαρχος ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ”, θα ενταχθεί και επίσημα στο Πολεμικό Ναυτικό, την Τρίτη 28 Ιουλίου που θα πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης του στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών, στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά.

Μετά από μεγάλη περιπέτεια και καθυστέρηση λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αλλά και των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετώπιζαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας στις αρχές Ιουλίου παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το ΤΠΚ «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ».

Έτσι ήρθε η ώρα της ένταξής του στο Πολεμικό Ναυτικό, σε μια πολύ σημαντική συγκυρία, καθώς το θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει δείξει κόκκινο και η ενίσχυσή του με νέα σκάφη είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Τεχνικά χαρακτηριστικά ΤΠΚ τύπου Super Vita, κλάσεως «Ρουσσέν»

Διαστάσεις: 61,9 / 9,5 / 2,8 μέτρα
Εκτόπισμα: 670 τόνους
Πρόωση:4 MTU 16V 595 TE 90
Ταχύτητα: 34,5 κόμβοι
Πλήρωμα: 45
Οπλισμός:
8 Κ/Β Ε-Ε Exocet MM-40 Blk2 / Blk3
1 πυροβόλο 76mm / 62 Super Rapido της OTOBREDA
2 πυροβόλα 30mm της OTOBREDA
1 αντιβληματικό σύστημα (CIWS) GLMS RAM το οποίο φέρει 21 Κ/Β

Να σημειωθεί ότι οι τρεις πρώτες ΤΠΚ της κλάσεως διαθέτουν κατευθυνόμενα βλήματα (Κ/Β) Exocet MM-40 Blk2 με βεληνεκές ως 70 χλμ, ενώ οι τελευταίες τέσσερις, συμπεριλαμβανομένης και της ΤΠΚ «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ», διαθέτουν K/B Exocet MM-40 Blk 3 (ικανούς να βυθίσουν φρεγάτες)  με βεληνεκές ως 180 χλμ, το οποίο είναι μεγαλύτερο του Τουρκικού στόλου, δίνοντας σημαντικό πλεονέκτημα στο Π/Ν μας!

Source link