Απολογισμός για τον ένα χρόνο Διακυβέρνησης της Ν.Δ

0
26


ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Για τον απολογισμό του ενός χρόνου διακυβέρνησης της Ν.Δ μίλησε στην “Ε” ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος, κ. Ανδρέας Ρεντζούλας λέγοντας ότι, αντί ο λαός να είναι μέρος της λύσης, παραμένει μέρος του προβλήματος.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του είπε:

”Βλέπουμε το παρελθόν σε επανάληψη και τους εφευρέτες των προβλημάτων να εναλλάσσουν τις ευθύνες τους.

Στην κουτσουρεμένη χρονιά διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, άλλαξαν οι ηθοποιοί τους ρόλους τους, όμως ακόμα δεν είδαμε, καμία ταινία Α’ Προβολής.

Στη Χώρα των Σκανδάλων, ρυθμίζουν την ένταση του ήχου ανάλογα με αυτό που πρέπει να ακουστεί και να αφομοιωθεί στο κοινωνικό σύνολο.

Ισχυρισμοί που οδηγούν σε συμπεράσματα, υποθέσεις που ερμηνεύουν τα προβλήματα και ένα σύστημα ιδεών και προτάσεων, είναι απλά Θεωρία.

Η εφαρμογή και η εκτέλεση των θεωρητικών ιδεών, είναι για αυτούς άγνωστη και ανεφάρμοστη, είτε επειδή δεν συντρέχουν λόγοι, είτε επειδή δεν ίσχυαν”… και συνέχισε…

”Οι εφευρέτες της απόκρυψης και παραποίησης της αλήθειας, οι μεταγραφοφύλακες των Νομοσχεδίων, οι αναντικατάστατοι οικοδεσπότες της Βουλής των Ελλήνων, κερδίζουν χρόνο με υποσχέσεις και πελατειακές εξυπηρετήσεις, υποσχόμενοι, με καλύτερες θεατρικές παραστάσεις από τους προηγούμενους, την ευημερία και την ανάκαμψη της οικονομίας και όταν αυτό δεν υλοποιείται, η παρεμβολή κάποιας αιτίας, το έκανε ανεφάρμοστο”.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις κυβερνητικών προσώπων και πρωτοσέλιδα εφημερίδων, ο κ. Ρεντζούλας είπε χαρακτηριστικά:

”Ανεκόπη ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2020, λόγο της πανδημίας του κορωνοϊού…μας είπαν.

Το 2019 Η Κυβέρνηση ”έστρωνε το χαλί στους επενδυτές”, όπως έγραφαν πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων. Στόχος ήταν να διπλασιαστεί ο ρυθμός ανάπτυξης και έως το 2023 να δαπανώνται, 5 δις ευρώ ετησίως, ενώ μέχρι τότε το ποσοστό απορρόφησης ανέρχονταν στο 22%.

Το 2018 ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε 1,9% χαμηλότερα από τις προβλέψεις της τότε Κυβέρνησης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία μιλούσε για 2,4%.

Κάθε χρόνο, δεκαετίες τώρα, παρουσιάζεται ξαφνικά κάτι που ανακόπτει τον προβλεπόμενο ρυθμό ανάπτυξης της Χώρας μας και τα αίτια, φέρνουν την Ελληνική οικονομία σε δυσμενή θέση, με αποτέλεσμα ο Ελληνικός λαός να παραμένει το θύμα των πολιτικών που ο ίδιος επέλεξε”.

Οι ψηφοφόροι, τόνισε, μοιάζουν με τον αλκοολικό ή τον τοξικομανή που ξέρει, πως οι λόγοι που προβάλλει για την συνήθειά του, τον εμποδίζουν να προχωρήσει, παρ’ όλα αυτά διαιωνίζει ακάθεκτος την συμπεριφορά του και παραμένει εγκλωβισμένος στο ίδιο καθεστώς.

Έτσι και οι πολίτες…αντί να είναι μέρος της λύσης, παραμένουν μέρος του προβλήματος και εστιάζοντας μόνο στα προβλήματα, αποκτούν περισσότερα, αντί να εστιάζουν στις δυνατότητες που έχουν, ώστε να αποκτήσουν περισσότερες ευκαιρίες.

Το μόνο που αποφασίζουν στις εκλογικές αναμετρήσεις, είναι για το ποιος θα αποφασίσει για τα προβλήματά τους. Λένε ψέμματα στον εαυτό τους για να έχουν την δικαιολογία της άγνοιας και το άλλοθι της ακατανοησίας, που τους επιτρέπουν να διαπράττουν και να ανέχονται τα τερατώδη εγκλήματα του πολιτικού συστήματος που επέλεξαν.

Πρόσθεσε επίσης:

”Ο λαός έμαθε να παρακολουθεί, ό,τι του παρουσιάζουν ως επίτευγμα, προσπερνώντας τα προβλήματα που τον περιβάλλουν. Κάθε Κυβέρνηση που κάνει ανασκόπηση της χρονιάς, προβάλλει τους άθλους και τα ανδραγαθήματα που δεν κατάφερε η προηγούμενη, λησμονώντας ότι ήταν και αυτή προηγούμενη”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Α. Ρεντζούλας σημείωσε ότι, πρέπει να παραμερίσουμε τις συνθήκες εκείνες που κάνουν το σύστημα αυτο-υποστηριζόμενο και αλληλέγγυο, με θύματα αδικίας, τους απλούς πολίτες, που η ζωή τους απειλείται συνεχώς και τους κυριεύει ο φόβος. Πρέπει η δύναμη των πολιτών να έχει πρακτική αξία και να θεμελιώνεται από την ζωντανή τους συνείδηση, για το παρόν και το μέλλον της Χώρας μας.

Ο σχεδιασμός μιας αναπτυξιακής πολιτικής, θα μπορούσε να αποφέρει αποτελέσματα, διότι η γεωγραφική μας θέση προσφέρει ελκυστικές δυνατότητες, αλλά το φορολογικό σύστημα, η γραφειοκρατία και το ασταθές πολιτικό περιβάλλον, αποτρέπει κάθε ελπίδα.

Η Χώρα μας, στερείται ρεαλιστικής πολιτικής και επένδυσης στην Αλήθεια. Η μονόδρομη πορεία της νεκρής κίνησης, θα καταλήξει σε αδιέξοδους διεξόδους, είπε καταλήγοντας.

The post Απολογισμός για τον ένα χρόνο Διακυβέρνησης της Ν.Δ appeared first on Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Source link